22.02.08

Ha de plegar!

El president del TCE fa un informe contra la FCR

El president del Tribunal Català de l’Esport (TCE), Josep Domingo Valls, va acceptar l’any passat l’encàrrec de la Federació Espanyola de Rugbi de redactar un informe contra les aspiracions de la federació catalana de ser reconeguda per la Federació Internacional de Rugbi Amateur – Associació Europea de Rugbi (FIRA-AER). La federació catalana ha demanat per via judicial el seu reingrés a la FIRA perquè va ser una de les nou federacions que la van fundar el 1934 a París. Segons el president de la federació catalana, Xavier Albert Canal, abans de l’estiu el tribunal de París que porta el cas podria dictar una sentència definitiva sobre aquest afer.
Durant el litigi, que ja dura un any i mig, el mateix Canal ha admès que la principal sorpresa amb què s’ha trobat la federació catalana és el llarguíssim dictamen jurídic presentat com a principal prova per la federació espanyola contra els interessos de la federació catalana i que està signat per un home que presumptament hauria de defensar els interessos de l’esport català. Es tracta de l’advocat i president del Tribunal Català de l’Esport, Josep Domingo Valls, que en el seu escrit argumenta que la federació catalana no té dret a ser reconeguda internacionalment perquè l’entitat que es va crear el 1980 -juntament amb la resta de federacions catalanes- no té cap vincle amb la que va ser abolida el 1941 per ordre de la Delegación Nacional de Deportes. Valls, doncs, defensa les lleis franquistes com a perfectament vàlides i no té en compte, per exemple, casos com els dels comitès olímpics de Lituània, Letònia i Estònia, que van ser readmesos -no admesos- pel COI el 1991 en l’etapa de Joan Antoni Samaranch perquè abans n’havien format part, tot i que lògicament els comitès eren nous de trinca després de la duríssima etapa soviètica. La UFEC el va proposar com a membre del TCE i, que sapiguem, la federació catalana de rugbi és membre de la unió i, per tant, ell hauria de ser el primer de defensar les federacions catalanes.”
Informa: El9esportiu

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes considera que el Sr. Josep Domingo Valls ha de plegar o algú l’ha de fer plegar.