22.02.08

Catalunya contra El Diego

CAT-ARG de showbol el 26 d’abril

Diego Armando Maradona torna a Catalunya. La Selecció Catalana i la Selecció Argentina de Veterans s’enfrontaran el proper 26 d’abril a les 17.00 hores al Palau Olímpic de Badalona en la modalitat de showbol. La Selecció Argentina estarà formada, a més de per Maradona, per exjugadors professionals com Alejandro Mancuso, Sergio Goycochea, Matías Almeyda, Sergio Zàrate, “Chiche” Soñora, Coyo Almandoz, José Flores, Fernando Gamboa, Beto Camps, Gabriel Amato, Juan José Borrelli, Carlos McAllister, Sebastián Pascual Rambert i Leonardo Ruiz. L’organització del partit anirà a càrrec de l’empresa First In Music & Màrqueting, que ha arribat a un acord amb la Fundació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) per promoure, a través d’aquest partit, la campanya “Apadrina un futbolista”, que porta desenvolupant des de fa dos anys la Fundació amb notable èxit tal i com ho demostren els més de 700 nens i nenes apadrinats a tot Catalunya. Diego Armando Maradona participarà durant la seva estància a Barcelona en un acte de la campanya “Apadrina un futbolista” de la Fundació de la FCF.
Pere Gratacós, seleccionador absolut de la FCF i responsable de les seleccions catalanes, ja ha contactat amb els veterans del FC Barcelona i del RCD Espanyol per confeccionar un equip competitiu i de primer nivell. Un equip que estarà dirigit des de la banqueta per dos il·lustres jugadors com Josep Maria Fusté i Dani Solsona. La llista de la Selecció Catalana podria incloure noms tan coneguts com Busquets, Sergi Barjuan, Roger i Óscar Garcia, Barbarà, Villena, Guardiola, Albert Tomàs, Lardín, Eloy, Toni, Geli, Vizcaíno, Samper, Bartolo, ‘Tintín’ Màrquez i Alex Fernández, entre d’altres.

El showbol, inventat el 1969 pel futbolista hongarès Joe Martin, es juga en un camp de 22m x 42m envoltat per una tanca perimètrica d’acrílic resistent. El partit es divideix en dues parts de 25 minuts, amb un descans de 15 minuts i es podria resumir com una versió més dinàmica, ràpida i emocionant del futbol tradicional. Una experiència totalment innovadora per aquells que busquen una aproximació més personal a l’entusiasme del futbol. El joc és molt entretingut i és relativament fàcil fer gols. Això permet que el públic gaudeixi veient la classe d’aquests exfutbolistes de primera categoria. Amb el perímetre que té el camp, la pilota no surt o surt molt poc i el joc pràcticament no s’atura. D’aquesta manera, el showbol ofereix agilitat en el joc, obligant tots els seus participants a jugar amb molta intensitat. Els canvis durant el partit són il·limitats. Tant l’Argentina com Catalunya presentaran una llista de 12 jugadors.