19.02.08

Roche diu adéu

Abandonarà el càrrec al juny

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va confirmar aquest dilluns que posarà punt final al seu mandat a l’Assemblea de Clubs Catalans del proper mes de juny i que seran els clubs els qui decidiran el futur de la FCF. El president ha anunciat un superàvit d’1,688 milions d’euros en l’exercici de l’any 2007. Roche, ha emplaçat els seus companys de la junta directiva a seguir el camí que ell ja ha decidit emprendre al final de la temporada, quan abandonarà el càrrec després de considerar que la transició que va iniciar fa dos anys i mig “ja ha conclòs”.
Roche entén per transició el seu període de mandat, iniciat l’octubre del 2005 (i amb data de caducitat el 2009), a partir del qual posava punt final a una forma de gestionar la FCF, sota el mandat de l’anterior president, Jaume Roura. “Quan s’emprèn una transició, els principals actors de la mateixa solen anar-se’n a casa. No se sol veure els membres d’una transició seguir en els càrrecs. Jo dono exemple i marxaré el juny”, ha apuntat.

En una entrevista concedida a l’Agència EFE, Roche ha ratificat la seva decisió de posar punt final al seu mandat a l’assemblea de clubs catalans, que se celebrarà el juny, un llarg any abans de complir-se el període de quatre anys per al que va ser elegit. Per a Roche, la idea de la seva candidatura era “exclusivament” la de realitzar “una transició” i, al seu entendre, aquesta ja s’ha dut a terme, pel que entén que ha d’abandonar el càrrec. En la pròxima junta directiva de la FCF, Roche designarà a Israel López, responsable del futbol sala, com nou vicepresident de la Catalana i home de confiança, en qui recauran totes les mirades per a la successió. Malgrat que Israel López podria concloure el mandat de Roche (octubre del 2009), l’actual president es mostra poc propens perquè el seu nou vicepresident prengui el testimoni. “Hauran de ser els clubs els que decideixin el futur de la federació, i no jo”, ha advertit. “He demanat a Israel que durant aquests quatre mesos que queden fins a l’assemblea, m’ajudi a portar el dia a dia de la Federació. Vull parlar amb tot el futbol català abans d’anar-me’n. Ell podria acabar el mandat. És una opció. Però hauran de ser els clubs els que han de marcar el futur de l’entitat”, ha argumentat.”Ara existeixen tots els mecanismes possibles perquè s’esdevingui un procés electoral net i transparent, i que no es produeixin les trampes de fa anys”, ha afegit. Roche creu que ha estat un cavaller amb paraula, doncs ha complert amb la promesa que va donar quan es va fer càrrec de la federació, al assolir-se, segons la seva visió, els grans eixos del seu programa. “L’havíem d’haver complert en quatre anys, però ja en tres hem assolit el promès. Com això és una transició, ja no hem d’estar més en el càrrec”, ha insistit.

Jordi Roche, de 33 anys i expresident del Girona, posarà punt final a gairebé tres anys de president de la Catalana, període en el qual ha sanejat els comptes i ha obtingut uns beneficis rècord, com el que presentarà a l’assemblea de juny, amb un muntant d’1’688 milions d’euros, destinats a subvencionar la mutualitat d’esportistes i la compra de portàtils per a tots els clubs, per realitzar totes les gestions administratives. “Hem complert amb els grans eixos del programa: modernitzar la federació, impulsar la construcció de 102 camps de gespa artificial, hem redactat uns nous estatuts i s’ha descentralitzat la gestió federativa, entre d’altres aspectes”, ha justificat. “El canvi radical en la Catalana ja està donat. Ara cal que tornin a ser els clubs els que decideixin cap a on volen que vagi l’entitat. Ara els clubs ja han assumit la cultura del que representa una Federació ben gestionada”, ha sentenciat.

Més informació al web de la FCF