08.02.08

Xavier Vinyals, President de la Plataforma: Eleccions?…Seleccions

Eleccions?…Seleccions
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
08/02/2008
M’ha fet gràcia sentir, darrerament, gent argumentant en defensa del posicionament en clau electoral de la Conferència Episcopal Espanyola. M’ha fet gràcia sentir dir que és lògic i normal que la COPE defensi els seus interessos i demani el vot per un partit…perquè ai las! quan alguna entitat cívica basca o catalana es posiciona al costat del nacionalisme que no toca……..aleshores se’ls acusa fàcilment de polititzar-se, com si això fós sinònim de degradació, d’interessos obscurs i d’altres males arts que, com sempre ha passat al llarg de la història, ells especialment han dominat amb excel•lència.

Suposo que els senyors de la COPE i els del PP no s’estranyaran doncs, que com a President de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, convidi als ciutadans a votar aquells partits polítics que inclouen als seus programes electorals la defensa del reconeixement internacional de les seleccions catalanes. Sobretot perquè no fer-ho seria tant incoherent, per part meva, com que el senyor Laporta hagués defensat en el seu moment l’altre candidat a la presidència de la federació espanyola, madridista declarat, i no al Sr. Villar, mal que ens pesi.

No només demano a la gent d’aquest país el seu vot sinó que animo a tots els polítics a entrar en la discussió pública sobre el tema. Tan criticable és la no cessió de la gestió de les infraestructures relatives al transport a Catalunya com que el govern de l’Estat espanyol negui i actuï sempre en contra dels interessos esportius d’una part importantíssima dels seus administrats, encara que ho siguin per força.

Tothom reconeix a Catalunya que hi ha una majoria social a favor del reconeixement internacional de les seleccions catalanes. Enquestes diverses ho han reflectit i el Parlament de Catalunya s’ha pronunciat clarament a favor del tema en més d’una ocasió. Però a Madrid és com si sentissin ploure, i la demanda majoritària d’un poble té com a resposta no la indiferència sinó el bloqueig i el veto de l’Estat a totes les gestions de les federacions esportives catalanes dirigides en aquest sentit.

Aquesta pràctica de l’Estat és legalment denunciable i unes eleccions on es decidirà el govern de l’Estat que així actua haurien de ser un bon motiu per discutir i denunciar amb contundència aquesta situació. Frenar l’actuació a la contra de la maquinària de l’Estat ha de ser l’objectiu. I no d’un partit català, sinó de tots.

I ara és, no hi ha dubte, el moment adient i més coherent si el pragmatisme ens obliga a haver de ser presents a Madrid.

Només junts l’acabarem portant!