29.01.08

Debut molt satisfactori de la Selecció Catalana de rugbi a XIII

Aquest cap de setmana (26 i 27 de gener de 2008) la Selecció Catalana de rugbi a XIII s’ha estrenat oficialment al Campionat de França Interlligues 2008, que s’ha disputat a Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló). El combinat català, que hi havia estat convidat per la Federació Francesa de Rugbi a XIII, ha jugat tres partits en modalitat abreujada contra els equips de l’Illa de França, el Llenguadoc-Rosselló i Provença-Alps-Costa Blava.
Malgrat no haver obtingut cap victòria, la selecció dirigida per Éric Delherbe ha mostrat un nivell molt destacable i ha rebut elogis i el suport tant dels organitzadors com de la resta de competidors del torneig. I és que, malgrat els pocs entrenaments que han fet en aquesta modalitat rugbística, els divuit seleccionats catalans han mostrat fortalesa i han marcat fins a quatre assajos davant de rivals molt superiors. Ressaltar que ha estat el jugador català Lluís Hernández qui ha aconseguit la primera anotació de la història de la Selecció Catalana de Rugbi a XIII en el partit contra el PACA.

El Campionat de França Interlligues 2008 l’ha guanyat l’equip del Llenguadoc-Rosselló, majoritàriament compost per jugadors nord-catalans, que es va imposar a la final al combinat de Migdia-Pirineus per 30-18.

Tant l’Associació Catalana de Rugby Lliga, entitat que organitza i desenvolupa el rugbi a XIII al Principat, com el cos tècnic i els jugadors que han participat en el campionat es mostren molt satisfets amb aquest primer pas i confien que esperonarà el desenvolupament d’aquest esport al Principat. En aquest tasca hi té un paper fonamental la Catalunya Nord, on el rugbi a XIII (o rugbi lliga) va arrelar el 1934. Actualment un equip perpinyanès, els Catalans Dragons, juga a les màximes competicions europees de la disciplina: la Super League i la Copa d’Anglaterra.

Resultats:
Illa de França 12 / Migdia-Pirineus 20
Llenguadoc-Rosselló 38 / PACA 10
Llenguadoc-Rosselló 24 / Catalunya 0
PACA 14 / Catalunya 4
Illa de França 26 / Catalunya 14

Final :
Llenguadoc- Rosselló 30 / Migdia-Pirineus 18