25.01.08

La Selecció Catalana de rugbi a XIII s’estrena aquest cap de setmana

Malgrat que no fa ni un any que el rugbi a XIII s’ha començat a implantar al Principat gràcies a l’Associació Catalana de Rugby Lliga, aquest cap de setmana la Selecció Catalana d’aquesta modalitat rugbística ja participarà en el seu primer torneig internacional. Es tracta del Campionat de França Interlligues 2008, on el combinat català ha estat convidat per l’entitat organitzadora, la Federació Francesa de Rugby a XIII.

El torneig es disputarà dissabte i diumenge (26 i 27 de gener de 2008) a Sant Llorenç de la Salanca (Rosselló), i hi juguen els equips de l’Illa de França, el Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus, Provença-Alps-Costa Blava i la Selecció Catalana.

Per participar en el torneig, el cos tècnic i directiu de l’Associació Catalana de Rugby Lliga ha convocat durant tot l’any uns quants entrenaments a Barcelona i Girona per formar en la modalitat de rugbi a XIII una vintena de jugadors provinents d’uns quants clubs de rugbi a XV catalans, sobretot de les àrees del Barcelonès, la Garrotxa, el Gironès, Osona i el Tarragonès. També és previst que al torneig s’hi sumin alguns jugadors nord-catalans per reforçar l’equip català. Serà una cosa inèdita, atès que en una Selecció Catalana participaran jugadors d’ambdós costats dels Pirineus.