03.01.08

Catalunya 5-Reno All Stars 5

Tibau s’acomiada de la selecció

El Palau Blaugrana va tornar a acollir una gran jornada del patinatge, també amb el rerefons reivindicatiu de les seleccions catalanes. Més de 4.000 espectadors van presenciar el partit que la selecció catalana absoluta d’hoquei patins va disputar davant un combinat mundial sota el nom Reno World’s All Stars amb el resultat final de 5 a 5.
Va ser també el comiat del capità els darrers cinc anys. Ivan Tibau, de 34 anys, ja no tornarà a vestir la samarreta de Catalunya. Abans de penjar els patins, Tibau encara aguantarà una o dues temporades més al seu equip, el Grup Lloret, a banda de dedicar-se a la política.

Sobre la pista, un partit sense massa història. El nou reglament, poc va afectar. Tot i que les porteries eren més grans, als jugadors els costava marcar, no trobaven el forat. Els àrbitres, sobre patins, també protagonitzaven alguna relliscada. En aquesta primera meitat Catalunya era qui s’acostava més a la porteria que defensava Llaverola. Malgrat tot, al minut 8 To Neves fallava un penal. Abans del descans, Edu Fernàndez aprofitava el rebuig d’un penal per obrir el marcador. El partit tenia verticalitat, ocasions, però no transmetia la suficient emoció. Només començar la segona meitat el guió va canviar. La intensitat va pujar, i també els gols. Sergio Silva, només arrencar, situava l’empat a u. Però entre Teixidó i Gual van situar el 3-1 al minut 34. Semblava que la situació estava controlada, però els homes de Jordi Camps van anar perdent gas. Primer era Pedro Gil qui marcava el 3-2. Al 39, Pablo Àlvarez feia l’empat a tres, i en un minut per oblidar entre Reinaldo Garcia i Sergio Silva feien el 3-5, en uns minuts on la selecció de José Querido es mostrava clarament superior. Finalment, van aparèixer, també en un mateix minut, Teixidó i Edu Fernàndez, per acabar situant l’empat definitiu.

CATALUNYA: Freixes, Tibau, Teixidó, Jordi Bargalló, Marc Gual -cinc inicial- Edu Fernàndez, Bancells, Francesc Bargalló, Marc Torra i Ferran Serra.

RENO ALL STARS: Llaverola, Sergio Silva, To Neves, Pedro Alves, Mirko Bertolucci -cinc inicial- Alessandro Bertolucci, Reinaldo Garcia, Pablo Àlvarez i Sergi Fernandez.

Informa: www.fecapa.cat