02.01.08

La declaració de San Mamés

Catalunya,Euskadi i Galícia per l’oficialitat

El vicepresident català Josep-Lluís Carod-Rovira, la consellera de cultura basca Miren Azkárate i la seva homòloga gallega Ánxela Bugallo van rubricar la Declaració de San Mamés, que reconeix la necessitat de cooperar en l’àmbit dels respectius programes de promoció esportiva. Carod-Rovira va recordar que Catalunya, Euskadi i Galícia tenen les competències exclusives per a la promoció de l’esport: ”les pensem exercir plenament perquè no volem limitacions polítiques a l’esport”.
Després de la signatura i abans del partit es va a dur a terme la manifestació organitzada per ESAIT (la Plataforma Proseleccions Basques). Sota el lema ”Euskal Herria, Una Nació, Una Selecció” més de 30.000 persones vam omplir els carrers de la ciutat deixant clar quin és el desig i la voluntat de tots dos països. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, recolzada per més d’un centenar de persones, també es va manifestar amb el seu president, Xavier Vinyals, al capdavant.