02.01.08

Euskal Herria 1-Catalunya 1

Bojan debuta amb gol a San Mamés

Podríem dir que la festa va ser completa. Només la lesió d’Albert Jorquera que estarà 6 mesos de baixa després de lesionar-se en una acció fortuïta va ser la nota negativa. Al camp i a les graderies però ningú va perdre sinó que tothom va guanyar. 40.000 persones, entre elles 5.000 catalans i catalanes, vam omplir San Mamés reivindicant l’oficialitat de totes dues seleccions.

Podeu veure fotografies del partit aquí
La selecció catalana, que estrenava equipació negre, amb el logo Seleccions Catalanes a la màniga, es va avançar aviat. Al minut 28 passada en profunditat de Coro i Bojan, amb sang freda i habilitat es va avançar al seu defensa i a Lafuente per situar per davant a Catalunya. La nostra selecció amb Puyol i Xavi també com a principals novetats va dominar el primer temps i podria haver marxat al descans amb una renta més gran. A la represa, va seguir la festa a la grada que cridava ”Independència” o ”Espanyol qui no voti”. A 20 minuts pel final una excel·lent jugada al contraatac trenada per l’equip de Jose Angel Iribar la va transformar en gol Aduriz.

Euskal Herria: Lafuente, Iraola, Labaka, Amorebieta, Del Horno, Orbaiz, Aranburu, Xabi Prieto, Yeste, Llorente i Etxeberria. (Riesgo, López Rekarte, Mikel González, Urzelai, Mendieta, Puñal,Gabilondo, Aduriz i Fernando Llorente).

Catalunya: Jorquera, Bruno Saltor, Puyol, Belenguer, David García, Sergio González, Xavi, Verdú, Coro, Bojan i Sergio Garcia. (Morales, Tortolero, Carlos García, Chica, Ángel, Marc Crosas, Soler i Pinilla).

Àrbitre: Pérez Lasa.