18.12.07

ESAIT i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes presenten els actes del 29-D

També es projectarà el nou spot televisiu d’ESAIT

La plataforma basca pel reconeixement oficial de les seleccions d’Euskal Herria, ESAIT (Euskal Selekzioaren Aldeko Iritzi Taldea), durà a terme aquest dijous una roda de premsa adreçada als mitjans de comunicació catalans. En aquesta compareixença es donarà a conèixer el programa d’actes previst per al dissabte 29 de desembre, en les hores prèvies a l’Euskal Herria-Catalunya de futbol, que es jugarà a San Mamés a les 20:30h. Entre d’altres, hi ha previst un dinar popular, concerts i, com a plat fort, una gran manifestació sota el lema comú “Euskal Herria, Nazio Bat, Selekzio Bat” (“Euskal Herria, una nació, una Selecció!”). Un seguit d’actes que, segons els seus organitzadors, pretén fer anar la reivindicació més enllà d’un simple partit de futbol i mobilitzar les societats basca i catalana per demostrar el seu malestar davant les contínues traves del govern i les federacions estatals.
També es farà una valoració de l’acte dut a terme dilluns passat a Bilbao, en què prop de cent esportistes bascos de primer nivell (com el futbolista Mikel Aranburu o el ciclista Haimar Zubeldia) es van reunir per reclamar l’oficialitat. A més, els representants d’ESAIT també projectaran per primer cop l’anunci de televisió de 30 segons de durada que han elaborat també amb motiu d’aquest partit i que s’emetrà els propers dies en diverses televisions locals i ETB. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes dóna suport a totes totes aquestes iniciatives i treballa conjuntament amb els membres d’ESAIT per tal d’aconseguir que el 29-D sigui una festa esportiva, reivindicativa i d’agermanament entre les dues Seleccions i les seves aficions.