23.11.07

Joan Ricart, premi President Companys 2007

El jurat del Premi President Companys, acte que organitza en la seva 3era edició la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, i format per personalitats de la vida pública, cultural i esportiva de Catalunya, així com per destacats noms dels mitjans de comunicació, ha decidit aquest migdia atorgar el Premi President Companys 2007 a Joan Ricart, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.
Joan Ricart, és el president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowlling reconeguda fa pocs dies. Amb discreció i treball constant ha assolit crear un precedent històric importantíssim: que la federació catalana i l’espanyola convisquin dins la internacional amb total normalitat, a banda de ser un esport reconegut pel Comitè Internacional Olímpic. El bowling és un dels esports més practicats del món amb més de 100 milions de jugadors federats.

Aquest premi s’atorga a aquelles persones o entitats que hagin destacat per la defensa i promoció de les seleccions esportives catalanes i del seu reconeixement internacional. Anteriorment l’han guanyat Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge (2005) i Oleguer Presas, jugador del F.C. Barcelona (2006).

El proper 4 de desembre, tindrà lloc a les 19:30h al Palau de Pedralbes de Barcelona l’acte de lliurament del Premi President Companys 2007 a Joan Ricart.

En declaracions a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Ricart, ha valorat el premi positivament, afegint que ”el més important és lluitar per l’esport català”. I ha enviat un missatge als presidents de les federacions catalanes encara no reconegudes ”qualsevol president ha d’entendre que, aconseguint el reconeixement oficial de la seva federació, es fa promoció del seu esport. Ho han d’intentar. Com més obrim el ventall, més promocionarem l’esport català” .

El jurat l’han format:

Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya
Anna Pruna, Secretària General de l’Esport
Ignasi Doñate, Director General de Projecció Exterior d’Institucions Catalanes
Carles Macián, Consell Català de l’Esport
Xavier Vinyals, president Plataforma Proseleccions
Xavi Torres, secretari Plataforma Proseleccions
Pere Sust, exsecretari general de l’esport
Cristian Rovira, AIJEC
Antoni Reig, Òmnium Cultural
Lluís Paluzie, Fundació Catalana per l’Esport
Àlex Castells, TV3
Joan Vehils, Sport
Santi Nolla, Mundo Deportivo
Ricard Torquemada, Catalunya Ràdio
Pep Riera, el 9
Joan Batllori, COM Ràdio
Dagoberto Escorcia, La Vanguardia
Pere Escobar, TV3
David Torras, El Periódico
Ramon Besa, el País
Xavier Puig, RAC1
Xavier Bosch, AVUI