12.11.07

Novens al Mundial de corfbol

Holanda, campiona

La Selecció Catalana de corfbol ha finalitzat la seva participació al Campionat del Món de Brno amb una meritòria novena posició final. En l’últim partit, el que havia de decidir el 9è i 10è classificat, els nostres es van imposar a la selecció d’Hongria, la pròrroga, per un ajustat 13 a 12. Després de la decepció que va suposar acabar la primera fase en la tercera posició del seu grup i, per tant, dir adéu a la lluita per les places d’honor, Catalunya es va refer i ha protagonitzat una segona fase memorable, amb quatre victòries en quatre partits (contra Alemanya, EUA, la Índia i Hongria).
El bon nivell demostrat pels de Tilbert La Haye fa pensar que molt probablement, si no haguessin compartit grup amb Holanda i Portugal (1er i 4art classificats, respectivament) els catalans haurien acabat més amunt. En qualsevol cas, la seva actuació ha estat excepcional i s’han assolit amb escreix els objectius fixats abans de la competició. D’altra banda, diumenge es va disputar la final i es van acomplir els pronòstics: Holanda es va imposar a Bèlgica amb molta autoritat (23 a 10). Al partit pel 3er i 4art lloc, la República Txeca va guanyar Portugal per 19 a 14.

Classificació Final del Mundial ’07:
1. Holanda
2. Bèlgica
3. República Txeca
4. Portugal
5. Xina Taipei
6. Rússia
7. Anglaterra
8. Austràlia
9. Catalunya
10. Hongria
11. Alemanya
12. Índia
13. Estats Units
14. Polònia
15. Sud-Àfrica
16. Xina