12.11.07

El Mundial de futbol sala femení, a Reus

Serà el setembre del 2008

El Pavelló Olímpic de Reus recuperarà al 2008 la seva etiqueta de seu mundialista ja que acollirà el mes de setembre, al voltant de les festes locals de Misericòrdia, dos campionats del món: el de seleccions femenines de l’Associació Mundial de Futbol Sala, a la qual pertany la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), amb la participació de Catalunya i el de clubs d’hoquei amb el concurs de l’Alnimar Reus.
Es confirma doncs que la capital del Baix Camp acollirà el Mundial de seleccions femenines de futbol sala. El número de seleccions participants s’ha d’acabar de decidir, perquè encara no és definitiu, però serà de 12 ó 16 equips i entre aquests Catalunya competirà amb ple dret perquè en aquesta organització sí és membre a tots els efectes.

Les dates de celebració d’aquest Mundial, que la FCFS ha atorgat a la Delegació Territorial de Tarragona, igualment estan pendents de tancar-se, perquè el consistori vol que els dos campionats tinguin lloc de manera consecutiva de cara a aprofitar recursos, com ara la instal•lació d’una pista exterior coberta per una carpa perquè els equips poguessin escalfar i no es perdés temps entre partit i partit. Tot i així, és probable que fos del 13 al 20 de setembre de 2008, després del qual s’enllaçaria directament amb el Mundial de clubs d’hoquei.

L’Ajuntament està preparant tota la documentació necessària i ha de remetre-la a l’AMF el 30 de novembre com a termini màxim, després del qual es coneixerà ja amb exactitud quan es celebrarà el Mundial, amb quants participants i el sistema de joc. Tanmateix, llavors s’haurà de buscar la forma de finançament del campionat.

El que sí és segur és que novament la instal•lació olímpica de Reus tornarà a ser el focus d’atenció esportiu de mig món, tan pel que respecta a l’hoquei com al futbol sala.

Notícia: www.reus24.com