05.11.07

Xavier Vinyals, President de la Plataforma: Amb les bitlles catalanes

Amb les bitlles catalanes
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
05/11/2007
Amb les bitlles catalanes
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
05/11/2007
Sense cap mena de dubte, el reconeixement internacional de la federació catalana de bitlles i bowling, és la notícia esportiva de l’any que més em plau per tot el que significa. D’entrada és un reconeixement més de l’esport català però hi ha detalls que el fan especial, i molt:

La federació catalana de bitlles i bowling, FCBB, té la gràcia de gestionar un esport de molta tradició, les bitlles catalanes, que passen per ser una de les modalitats esportives catalanes més antigues i la que més clubs té en aquesta federació, i un altre, el bowling, d’arrels molt diferents que destaca sobretot per la gran quantitat de practicants que té a tot el món.

De la federació internacional d’aquest esport, FIQ, del francès Quilleurs, en són membres també les federacions de països com Escòcia, Espanya, França i Gal•les, entre molts d’altres. Catalunya hi apareix com a 50è membre europeu des de fa setmanes. I la normalitat impera. Sabrà Espanya acceptar un enfrontament esportiu amb Catalunya?

Finalment, la FIQ, és una federació reconeguda pel Comitè Internacional Olímpic, és a dir, tot i que no és un esport olímpic perquè no forma part dels 35 esports que formaran part del programa dels propers jocs olímpics, sí que forma part d’una altra llista, diguem-ne selecta, de federacions esportives internacionals, que per l’extensió de la seva pràctica sobretot, reben un reconeixement especial del CIO. Un grup on fins ara només hi teníem el corfbol.

Tot plegat fa que aquest reconeixement sigui especialment rellevant i exemplar i motivi a treure’s el barret davant la feina feta i la discreció mantinguda per la federació catalana i especialment pel seu president, en Joan Ricart. Moltíssimes gràcies!

No tinc cap dubte que aquest és el camí i que el temps demostrarà que és només treballant pel reconeixement internacional que l’esport català pot acabar de fer-se gran.
I és que no hi ha lloc pel dubte: l’acabarem portant!