27.10.07

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling reconeguda oficialment.

És el primer esport olímpic reconegut

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling ha aconseguit el seu objectiu i ja és membre de ple dret de la Federació Internacional (Fédération Internationale des Quilleurs, FIQ) d’aquest esport reconegut pel Comitè Olímpic. Des d’ahir mateix ja n’informa el web de la federació europea ETBF (www.etbf.dk). Així, a partir d’ara les seleccions catalanes de bowling, bitlles catalanes, bolos palma i bolos lleonesos podran competir al marge dels combinats espanyols.

Ahir divendres 26 d’octubre de 2007, Joan Ricart i Aguilà, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, va comunicar el reconeixement a la Sra. Anna Pruna i Grivé, Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. La federació catalana de bitlles i Bowling va ser fundada l’any 1949 i compta amb més de 150 clubs, pertanyents a 25 comarques. El nombre de llicències va creixent anualment i en l’actualitat supera les 3.000. Amb aquesta nova situació s’espera, a més, un increment notable. El Bowling a nivell mundial té més de 100 milions de practicants, convertint-se així en un dels esports més practicats.
El procés ha estat el següent:

El 28 d’agost de 2007a Monterrey (Mèxic) el Presidium de la FIQ va acordar la condició de membre provisional a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling tant en la especialitat NINEPIN com en la de TENPIN.

El 30 d’agost de 2007 a Monterrey (Mèxic) el Congrés de la FIQ va aprovar per unanimitat la condició de nou membre de la FIQ. Per altra banda, al mateix Congrés de la FIQ Joan Ricard, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, va ser escollit vicepresident primer de la FIQ per aclamació, a proposta de les federacions d’Alemanya i Luxemburg.

Per més informació: www.tbowling.cat