26.10.07

A la conquesta d’Amèrica!

Anna Pruna rep a jugadors i tècnics

El Museu Melcior Colet de Barcelona va ser l’escenari de la primera trobada de la selecció catalana d’hoquei patins que dilluns comença la conquista de la Copa Amèrica: el segon torneig oficial que disputarà el combinat de Jordi Camps després del Mundial B de Macau.
La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, després de saludar personalment a tots els integrants de la selecció, inclosos els jugadors de primera nacional que s’estaven entrenant com alternativa per si calia incloure’ls en la convocatòria, va dedicar paraules d’elogi cap a la Federació Catalana de Patinatge “són els que més han lluitat pel reconeixement oficial de les seleccions catalanes a nivell internacional. És un mirall per altres jugadors i federacions que somien iniciar o acabar el camí que vosaltres heu fet cap a l’oficialització de les seleccions catalanes”.

El seleccionador Jordi Camps, per la seva banda, no es va cansar d’agrair ”l’esforç dels clubs catalans de l’OK lliga que han cedit, almenys un jugador, per disputar el torneig de Recife ”. El més reivindicatiu, i no li va faltar raó després que es posés en dubte l’ingrés de Catalunya dins la confederació sud-americana de Patinatge (CSP), va ser Ramon Basiana. El president de la Federació Catalana de Patinatge i Premi President Companys 2005 va explicar la importància de la presència de Catalunya: ” servirà per demostrar que estem reconeguts i esvair qualsevol dubte al respecte. Disputar aquesta competició serà un acte de normalitat i ajudarà a aplanar el camí cap reconeixement definitiu”.

Pel que fa als jugadors, Ivan Tibau, capità català, va ser curt però clar en les seves paraules: ”volem guanyar-la i ja tenim ganes i il·lusió de jugar la Copa Amèrica”. Tibau va ser acompanyat a l’acte d’altres jugadors de l’OK lliga com: Miquel Masoliver, Octavi Tarrés, Oriol Pons, Xavi Lladó, Marc Navarro, Albert Casanovas, Eloi Mitjans i Jordi Carbó. Només hi va faltar Jordi Molet que tenia entrenament amb el Reus. Tots ells van rebre per part de la Generalitat un obsequi: un mp3. De ben segur però que el canvien per la Copa. Com va dir Anna Pruna, cal una nova recepció, ja amb el títol a casa.

Avui divendres la selecció es trobarà novament a les 6 de la tarda al pavelló de Tordera per fer les fotografies prèvies a la sortida prevista per diumenge. Els primeres entrenaments es faran ja in situ en terres brasileres. El primer dia de competició es produirà la reunió del comitè de la confederació i servirà per posar data a la pròxima Copa Amèrica, prevista pels mesos de juliol o agost i segurament a l’Argentina.