15.10.07

Nova victòria davant els EUA en futbol sala

Catalunya s’imposa per 5 a 1 a Cornellà

Diumenge 14 d’octubre s’havia de jugar contra els Estats Units i es va fer. No en futbol, ni tampoc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, com es pretenia, sinó en futbol sala i a Cornellà. Catalunya, després de derrotar el combinat nord-americà 7 a 1 divendres a Girona, va tornar a aconseguir la victòria per 5 a 1. Els EUA van començar forts amb fases de bon joc als primers minuts però ràpidament es va imposar la superioritat catalana. Xavi Sánchez al minut 12, Xavi Fernández al 18 i Jordi Torra, un minut més tard, van deixar el partit sentenciat abans del descans. A la regresa Xavi Sánchez, de nou, i Sergio Galitseo van fer pujar el marcador fins al 5 a 0. El gol de l’honor dels Estats Units el va fer José Batista.
Al poliesportiu del Parc Esportiu de Cornellà hi van acudir 400 persones, amb presència destacada de molts polítics catalans. No hi va faltar la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Pruna, el secretari general de vicepresidència Rafael Niubò i Ignasi Doñate, director general de projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes va ser representada pel seu vicepresident Sergi Blàzquez. Així mateix els jugadors catalans van lluir el logo ”seleccions catalanes” a les mànigues de les samarretes i dues grans pancartes ‘Una nació, una selecció’ van donar un caire reivindicatiu al partit.

Com a curiositat explicar que la selecció nord-americana va poder recuperar les maletes i lluir el seu uniforme habitual tot i que 4 dels seus jugadors no van poder viatjar per problemes amb el visat.