15.10.07

Històrica victòria de Catalunya contra Espanya en futbol

Divendres es compleixen 60 anys del 3 a 1 a Sarrià

Sabíeu que el 19 d’octubre de 1947 Catalunya va derrotar 3 a 1 a Espanya a Sarrià, en plena època franquista? Sabíeu que hi ha hagut fins a 4 Catalunya-Espanya més però amb resultats adversos degut, la majoria, a diverses pressions? (1924: Catalunya 0-Espanya 7; 1934: Catalunya 0-Espanya 2 i 1953: Catalunya 0-Espanya 6). Sabíeu que en un d’aquests partits la Real Federación Espanyola de Futbol va ordenar col·locar a la selecció catalana un porter que ”casualment” va encaixar tots els gols? Sabíeu també que en plena guerra civil la selecció espanyola va amagar algunes derrotes contra Portugal?
El Tu Diràs de Rac1 (www.rac1.cat) ha elaborat un excel·lent reportatge entorn la primera victòria de la selecció catalana de futbol contra Espanya de la qual divendres se’n celebren 60 anys. Si voleu saber què publicava el Mundo Deportivo el dia següent, quines sensacions en guarden algun dels jugadors que van disputar el partit o quines decisions prenia realment la Real Federación Espanyola de Futbol per debilitar el combinat català no us podeu perdre aquest interessant reportatge fet per Xavi Puig amb l’ajuda tècnica de Marc Querol.

Escoltar