08.10.07

“He nascut a Catalunya i hauria jugat amb Catalunya”

Guardiola a Infoesports.com

Josep Guardiola, entrenador del Barça B, veu “absurda” la postura de la Real Federación Española de Fútbol de prohibir l’amistós que havien de disputar Catalunya i els Estats Units el 14 d’octubre. En una entrevista a Infoesports.com, Guardiola considera que “tothom ha de tenir la llibertat per fer el que es vulgui fer i més si és per jugar partits amistosos. Qui té l’autoritat per dir que no? Em sembla molt absurd”.
L’exjugador blaugrana creu que el problema per aconseguir el reconeixement oficial de les seleccions esportives catalanes no canviaria si apareguessin més jugadors implicats en aquest sentit com Oleguer, ja que es tracta d’un “problema de consciència. Nosaltres sentim el que sentim i no crec que ens haguem d’amoïnar massa. Personalment estic molt orgullós d’haver nascut en aquest país i de ser català, igual de que tinc tants amics de l’estat espanyol com a Itàlia”.

L’excapità del Barça deixa clar que en cas que s’hagués vist obligat a escollir entre jugar amb Catalunya o Espanya ho hagués fet amb la Selecció. “Vaig jugar amb Espanya perquè en aquell moment no hi havia la possibilitat de jugar amb Catalunya i perquè estava encantat de jugar amb Espanya i fer-ho el millor possible com a professional que era. Estava encantat de jugar Mundials i Eurocopes i tant de bo hagués pogut jugar més. Però si hi haguessin seleccions catalanes reconegudes, jo he nascut a Catalunya, i per tant hagués jugat amb Catalunya, és una pregunta que es respon per si sola”.

Llegeix i escolta l’entrevista aquí