05.10.07

“Des de la RFEF boicotegen les nostres esperances”

Reflexions de Pere Gratacós

Pere Gratacós, el Seleccionador Català de futbol, reflexiona aquest divendres a l’espai web de la Federació Catalana de Futbol al voltant de la prohibició per part de la RFEF del partit que havia d’enfrontar Catalunya i els Estats Units, i les dificultats que ha posat aquest organisme per impossibilitar que la FCF trobés un altre rival.
“Després de veure com ha acabat tot, les sensacions que em queden no poden ser bones. És una llàstima que després de tot el que s’ha treballat per preparar i dur a terme un partit, haguem de veure com des de la Federació Espanyola es boicotegen les nostres esperances. L’actitud dels federatius de Madrid, especialment la del seu president, no m’ha agradat gens ni mica. He tingut la sensació que la voluntat i els interessos de Catalunya i de la FCF no s’han tingut en compte en cap moment i que les seves idees s’han acabat imposant pel camí de l’autoritat, sense cap obertura al diàleg. És necessari que arribi d’una vegada per totes el reconeixement que la FCF es mereix per part de la Federació Espanyola i altres institucions, per tal que Catalunya pugui organitzar els partits que cregui oportuns, sempre respectant la normativa, i citar als rivals que vegi com a més interessants. Per això, des de la FCF creiem que hi ha d’haver un canvi polític a la RFEF. I si no és amb aquest president, ho haurà de ser amb un altre que mostri el talant negociador i la voluntat de diàleg que el senyor Ángel Maria Villar no ha exhibit en cap moment.

Hem de fer entendre que, per la Selecció Catalana i la FCF, aquests partits són molt importants. No només importants pel que fa a l’equip, sinó també pel propi funcionament de l’entitat. La impossibilitat de disputar aquest encontre suposa un greuge econòmic i institucional, ja que s’ha privat a la FCF d’uns ingressos que havien entrat dins el pressupost vigent i que anaven destinats a potenciar el futbol base. És també gràcies a la disputa d’aquests amistosos que la Selecció Catalana ha de guanyar prestigi i ha de continuar creixent per tal que el seu nom dins el panorama futbolístic guanyi encara més importància.

Apart d’això, de tot aquest episodi en trec un aspecte molt positiu i que no vull deixar de destacar. I és que m’ha satisfet enormement veure com tant la FCF i el seu president, Jordi Roche, i el Govern han treballat de la mà, i han fet tot el possible i fins l’últim moment per aconseguir que el partit es jugués. I també com s’han mogut de manera decidida per trobar una alternativa a la negativa de la RFEF a l’enfrontament contra els EUA. Aquesta unió s’ha de mantenir per poder fer més forta la gestió esportiva de la FCF i el creixement del futbol català”

Podeu llegir la notícia aquí t