04.10.07

Alemany, alternativa esperançadora per Catalunya

Pugnarà amb Villar per la RFEF

Aquest dimarts s’ha fet a Madrid la presentació de la nova plataforma d’oposició a Ángel María Villar en la pugna per la presidència de la Real Federación Española de Fútbol. El seu cap visible és Mateo Alemany, ex president del RCD Mallorca, que com s’ha pogut apreciar, compta amb un important suport: els presidents de les federacions de Catalunya, Andalusia, Canàries, Galícia, Balears, Aragó, La Rioja, Cantàbria i Castella La Manxa ja li fan costat públicament, així com el president i vicepresident de la Liga de Fútbol Profesional, José Luis Astiazarán i Javier Tebas, i l’Associació Nacional d’Entrenadors. A més, ha encetat també diàlegs amb l’Associació de Futbolistes Professionals i altres federacions importants, com la madrilenya i la d’Euskadi, per tal d’aconseguir el seu suport.
Alemany ha assegurat que “després de 20 anys hi ha una evident necessitat de canvi al capdavant de la RFEF”, i s’ha referit també al polèmic vet del Catalunya-Euskadi assegurant que no comprèn la suspensió perquè al cap i a la fi “és un amistós que no perjudica en cap sentit els interessos esportius i econòmics de la Federació Espanyola ni de la seva selecció”. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari del que reclamava Jordi Roche ara fa un mes, la necessitat d’establir un nou protocol que flexibilitzi els amistosos de les seleccions denominades “autonòmiques”. De moment, però, no n’ha volgut donar massa detalls, perquè encara ha de tancar el seu programa electoral.

Jordi Roche, el president de la FCF, evidentment dóna suport a la futura candidatura d’Alemany, que sembla força més sensibilitzat tant per les seleccions com pel futbol modest. Roche ha assegurat avui que “prohibint el Catalunya-EUA, la RFEF no només perjudica el futbol català, sinò que també perjudica la seva pròpia imatge internacional”.

El que encara es desconeix és quan es faran els comicis. El Consejo Superior de Deportes insta la RFEF a celebrar eleccions el primer trimestre de 2008, però l’actual president vol esgotar el seu mandat fins d’aquí a un any, fins novembre de 2008.