02.10.07

Costa d’Ivori tampoc serà el rival

Més amenaces de la RFEF

La Federació Catalana de Futbol es resisteix a donar per perduda la possibilitat que la Selecció Catalana jugui un amistós el proper 14 d’octubre a Barcelona. Després del vet de la Real Federación Española de Fútbol per jugar contra els Estats Units, la FCF ha continuat treballant per trobar un altre rival. Les gestions, que s’havien mantingut en absolut secret, s’havien encaminat els últims dies a tancar un acord amb la selecció de Costa d’Ivori, on juguen homes del nivell de Drogba, Toure, Kalou o Kone, sota la direcció de l’alemany Uli Stielike, ex jugador del Reial Madrid, entre d’altres. Les negociacions estaven molt avançades i aquest dilluns, fins i tot, el propi Stielike, es va acomiadar d’una entrevista a COM Ràdio dient “fins el pròxim dia 14”.
Davant d’aquesta possibilitat, Jorge Pérez, secretari general de la RFEF, es va posar en contacte amb el representant del combinat africà, Eric Judkiewicz. Segons explica el diari Avui en l’edició d’aquest dimarts, Pérez li va dir “aparta’t d’aquest tema tant com puguis. No podeu jugar i si vosaltres o algú ho fa, si hi ha partit, enviarem una carta a la FIFA per demanar dures sancions contra tothom qui hi hagi intervingut”. En declaracions al mateix diari, Judkiewicz descartava un desafiament tan clar al màxim organisme del futbol mundial: “veig que aquí hi ha alguna cosa molt grossa, perquè no puc entendre la prohibició. Hi ha això de les dates FIFA, però el precedent de Catalunya contra el Brasil hauria de comptar, no? No tinc cap intenció de ficar-me en cap assumpte polític, però estem parlant d’un partit de futbol que pot ser una festa. L’hi he dit a Pérez, però res, és impossible, no hi ha marge de maniobra. Costa d’Ivori no es pot arriscar a una sanció quan té la Copa d’Àfrica a tocar”.

Així doncs, la RFEF continua tancant les portes al partit de Catalunya fent servir la capacitat d’amenaçar que li donen els fils del seu president, Ángel María Villar, al si de la FIFA. La FCF continua treballant, però ja ho fa contrarrellotge: aquesta setmana hauria de decidir definitivament si finalment hi ha partit el 14-O.