01.10.07

La Selecció Catalana de curses de muntanya guanya amb autoritat el Campionat del Món.

Un any més, campions!

La Selecció Catalana de curses de muntanya ha tancat la temporada 2007 de forma billant, adjudicant-se el Campionat del Món per equips per tercer any consecutiu i aconseguint també el títol individual en categoria masculina de la mà de Kilian Jornet. L’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aconseguit uns resultats contundents i ha dominat les Buff Skyrunner World Series des del primer moment.

Mira l’especial del programa del 33 Temps d’Aventura. Fes clic aquí

Campions per equips

La nostra Selecció s’ha confirmat, un any més, com la gran dominadora d’aquest esport a nivell mundial: ja es va adjudicar les Buff Skyrunner els anys 2005 i 2006, i aquest any hi ha tornat, amb una superioritat gairebé insultant. A la classificació general per equips ha acabat amb 2.442 punts, 1.198 més que la segona, l’Euskal Selekzioa, i 1.620 més que el tercer classificat, l’equip Running Team. Catalunya ja era matemàticament campiona a una prova del final del campionat. Cal destacar també el bon paper de la selecció d’Andorra, que ha acabat finalment quarta del rànquing mundial.

Campió individual

Els bons resultats, però, no s’han limitat només a la competició per equips. L’atleta de Puigcerdà Kilian Jornet ha acabat primer del rànquing masculí, superant el segovià Raúl García (La Granja Valsain) i un altre company de la Selecció Catalana, el mallorquí Tòfol Castanyer. Jornet ha protagonitzat una sensacional temporada: ha disputat quatre de les set proves del Mundial i les ha guanyat totes quatre (Andorra, Malàisia, Japó i Euskadi). El passat 23 de setembre arribava a l’última prova, la de Zegama-Aizkorri, a Guipúscoa, en tercera posició de la classificació. El ceretà va fer una cursa impecable, es va imposar, i d’aquesta manera es va adjudicar també el títol.

Pel que fa a les noies, molt bona actuació també per part de Mònica Ardid i Anna Serra, tot i que a Euskadi van deixar escapar el podi final. La victòria a la general va ser per a l’escocesa Angela Mudge, segona va ser la francesa Corinne Favre, tercera l’andorrana Stephanie Jiménez, i quarta i cinquena, per aquest ordre, van acabar Serra i Ardid. Podeu seguir aquesta competició al web oficial de la 2007 ( ) www.seleccions.cat Copa Amèrica