01.10.07

Acte pel retorn total dels papers de Salamanca

Serà el proper 21 d’octubre al Palau Sant Jordi

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol donar el seu suport a la Comissió de la Dignitat que el proper diumenge 21 d’octubre a les 17:00h organitza un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona per reivindicar “de manera festiva” el retorn definitiu dels papers de Salamanca. L’entrada té un preu simbòlic de 4 euros i es pot comprar a través del telentrada de Caixa Catalunya. A l’acte hi participaran el cantautor valencià Raimon, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, el guitarrista Pep Sala i el còmic Toni Albà, amb el títol ‘La nació catalana diu prou. Volem tots els papers’. El periodista Antoni Bassas serà l’encarregat de presentar-lo.

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, ha explicat que aquesta “festa reivindicativa” espera que sigui un “revulsiu democràtic de la societat catalana” davant d’una de les reivindicacions amb “més consens” a Catalunya. Aquest concert reivindicatiu, en què només hi haurà un discurs polític a càrrec de Josep Maria Terricabras, coincidirà en dates amb el cinquè aniversari del viatge de 200 personalitats catalanes a Salamanca per reclamar els papers i l’acte popular que va tenir lloc a la plaça del Rei de Barcelona. El secretari general de la Comissió, Josep Cruanyes, ha mostrat la seva indignació davant de l’actitud del Ministeri de Cultura, que “no ha fet res” un any després que els tècnics de la Generalitat identifiquessin els papers pendents de devolució.