25.09.07

Temporada espectacular

Kilian Jornet s’adjudica el Mundial de curses

L’atleta català Kilian Jornet va tancar diumenge una temporada excel·lent per a la nostra selecció de curses de muntanya. L’equip de la FEEC ja s’havia assegurat el títol mundial per equips a una jornada pel final, i el passat cap de setmana, a la cursa de Zegama-Aizkorri, a Guipúscoa, Jornet va guanyar i es va adjudicar també el títol en categoria masculina. L’atleta ceretà, amb només 19 anys, ha protagonitzat un 2007 per recordar. Només ha disputat quatre de les set proves de les Buff Skyrunner, però les ha guanyat totes quatre: Andorra, Malàisia, Japó i Euskadi. Segon a Zegama-Aizkorri, i també a la classificació general, va ser el segovià Raúl García.
En categoria femenina, el títol va ser finalment per l’escocesa Angela Mudge, que es va acabar imposant a les altres tres candidates al títol, l’andorrana Stephanie Jiménez i les catalanes Mònica Ardid i Anna Serra. La cursa guipuscoana, com cada any, va comptar amb una gran assistència de públic, que va omplir pràcticament tot el recorregut i en tot moment va animar els corredors.

Així doncs, Catalunya tanca el 2007 amb el seu tercer campionat per equips consecutiu i un nou títol individual masculí, que se’ls resistia des de feia tres temporades. Agustí Roc, l’atleta de Sant Boi, ho havia aconseguit els anys 2003 i 2004.

Mira l’especial del programa del 33 Temps d’Aventura. Fes clic aquí