20.09.07

S’acaba el Mundial de Curses de Muntanya

És l’hora de la veritat

Aquest diumenge 23 de desembre s’acaba l’edició 2007 de la Copa del Món de Curses de Muntanya, la Buff Skyrunner. Serà a Guipúscoa, amb la disputa de la VI Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia. A banda de la seva duresa, amb 5.472 metres de desnivell acumulat, el que més fama ha donat a aquesta cursa és la gran afluència de públic que anima els corredors durant tot el recorregut.
La classificació general per equips per equips ja està decidida a favor de la Selecció Catalana de la FEEC, que un any més, i ja en van tres, s’ha imposat amb una immensa autoritat. El que encara està per decidir, però, són les classificacions individuals masculina i femenina. Pel que fa als homes, e ntre els candidats al títol hi ha tres corredors catalans, Tòfol Castanyer, Kilian Jornet, i Jesed Hernández. L’altre candidat català, Agustí Roc, ha causat baixa a darrera hora. I en categoria femenina, dues corredores catalanes, Mònica Ardid i Anna Serra, intentaran treure el liderat a l’andorrana Stephanie Jiménez.

L’expectació és molt gran, i des de Segòvia es desplaçaran dos autocars per animar Raül Garcia, el segon classificat del rànquing masculí. Des de Palma viatjaran diversos seguidors per donar suport al nostre corredor Tòfol Castanyer i el programa Temps d’Aventura del 33 també ha organitzat un autobús per assistir a la cursa i animar els nostres atletes.

Des de la FEEC fan una crida a tots els aficionats catalans perquè viatgin a Euskadi i recolzin els nostres corredors, capdavanters a nivell mundial en aquesta disciplina, i que podrien viure un cap de setmana històric.