19.09.07

Seguiran lluitant per jugar el 14-O

Comunicat de la FCF

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha adoptat la següent resolució respecte la decisió del president de la Federació Espanyola de Futbol, Sr. Ángel María Villar, de mantenir el vet del partit Catalunya-Estats Units que s’ha de disputar el pròxim 14 d’octubre a Barcelona.

1) Agrair les nombroses mostres de suport rebudes per les institucions públiques, la gent del futbol català, clubs, directius, jugadors, tècnics, àrbitres, la família de l’esport a Catalunya i de molts punts de l’estat espanyol, així com moltíssims ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
2) La voluntat de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol segueix sent la de jugar contra els Estats Units, però la prohibició del partit per part del Sr. Ángel María Villar i la seva posterior negativa a buscar una solució vàlida, com hagués pogut ser la celebració del partit l’11 d’octubre, ens porta, conscients que la US Soccer ja ha manifestat públicament que no jugarà a Barcelona sense el permís de la RFEF, a treballar al màxim per intentar jugar el proper 14 d’octubre.

3) Descartem qualsevol data que persegueixi l’objectiu de desnaturalitzar i debilitar a la selecció catalana de futbol. Des de la FCF, no acceptarem dates com l’1 de novembre, a l’entendre que només vol devaluar a la selecció catalana. El dijous 1 de novembre és una data que es troba situada entre tres jornades de lliga i que debilita a la nostra selecció, ja que ens impediria comptar amb els nostres millors jugadors que el dia abans disputen partits amb els seus respectius equips i, per tant, reduiria el potencial esportiu de la selecció disminuint el seu interès i l’assistència de públic al camp.

4) Reiterar que l’objectiu de la FCF no és només a curt termini. La Junta Directiva de la FCF està treballant i treballarà en diferents àmbits, entre ells el jurídic, per aconseguir que el dret a decidir quan pot jugar la selecció catalana li sigui reconegut tant pel partit del 14 d’octubre com pel futur.