17.09.07

Satisfets a mitges

Vuitens a l’EU Cup de Futbol Australià

La selecció catalana de futbol australià va aconseguir el passat cap de setmana la vuitena posició en l’EU Cup que es va disputar a Hamburg (Alemanya). El combinat que girigeix Doulas Pate va superar la primera fase amb amb una victòria contra Croàcia i una derrota contra Finlàndia; als vuitens de final van superar còmodament Àustria, i als quarts de final, en un últim minut d’infart, van caure davant d’Alemanya, l’equip amfitrió. Pere Moliner, un dels millors homes de la nostra selecció, va poder convertir el punt de la victòria, però va fallar per poc. Al final, 39 a 38 pels alemanys, un resultat que va privar Catalunya de jugar les semifinals contra la selecció espanyola.
La final va enfrontar Alemanya i Suècia, i aquí els suecs, amb molts australians a l’equip, van fer bona la seva condició de favorits. Catalunya va acusar l’eliminació i el cansament i finalment va acabar el torneig en vuitena posició. Va caure contra la República Txeca al partit pel 5è lloc, i també va perdre davant França al partit pel 7è i 8è lloc.

La presència d’una selecció espanyola i la selecció catalana no va suposar cap problema, ni pels organitzadors ni pels mateixos esportistes, que van disputar el torneig amb un molt bon ambient i amb total normalitat. Fins i tot van exigir posar junts davant dels fotògrafs.

A banda, la Lliga de Futbol Australià de Catalunya va sortir molt reforçada als despatxos d’aquesta cita a Hamburg. Catalunya ja compta amb dos dels seus membres dins de la directiva de l’Aussie Rules Europe, i s’ha assegurat també l’organització de l’EU Cup de 2008 a la ciutat de Barcelona i de la fase final de l’Europeu de Clubs de 2008 a Valls.