17.09.07

Comunicat de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

La prohibició de la federació espanyola de futbol sobre el partit amistós Catalunya-EUA, malgrat la reacció unànime de rebuig que aquesta decisió ha provocat (és sabut que la setmana passada la RFEF va rebre milers de correus electrònics i cartes), ens deixa a hores d’ara amb la incertesa sobre si finalment aquest partit o un altre es podran jugar tot i les fermes gestions (amb viatge als Estats Units inclòs), que felicitem, de la federació catalana de futbol, encaminades a aconseguir la celebració del partit.
Una incertesa, per a tanta gent incomprensible pel fet de tractar-se d’un partit amistós, que exigeix un pas més dels aficionats catalans i de la societat catalana en general per evitar la repetició de situacions semblants i per impedir que la negociació sobre un partit amistós serveixi perquè “el ni parlar-ne” plani sobre la possibilitat de competicions oficials.

En aquest sentit, volem fer-nos ressò de dues proposicions de llei, que adjuntem, que demà dimarts a les 4 de la tarda seran debatudes al “Congreso de los Diputados” i que ens afecten molt directament. L’una demana que no es penalitzi la negativa dels esportistes a jugar o no amb una selecció i l’altra proposa que l’estat no interfereixi en les competències exclusives de la Generalitat en matèria d’esports, deixant clar que entre aquestes hi ha la de fomentar i promoure que les seleccions catalanes puguin participar en competicions oficials.

Ens agradaria veure, i els ho demanem, que, en aquesta ocasió i en aquest moment, davant dels fets citats i tenint en compte el context actual, totes les persones, entitats, partits i institucions amb capacitat per influir en el debat de demà, també actuïn unitàriament en l’únic sentit possible.

Amb tot, la Plataforma vol deixar clar que les federacions internacionals de qualsevol esport són entitats privades que no depenen de cap estat ni de cap organisme superior, que aquestes entitats es doten d’uns o d’uns altres estatuts amb total llibertat i que admeten com a nous membres aquelles federacions que reuneixen els criteris que elles, les federacions internacionals, han decidit lliurement al llarg dels seus anys d’existència. A això cal afegir que aquestes entitats poden modificar els seus estatuts i així ho fan sovint per motius diversos.

Són, doncs, les federacions catalanes, les que, a partir de la seva capacitat de convèncer, tenen legalment a les seves mans la llibertat i la possibilitat de sol·licitar i aconseguir el reconeixement internacional que més endavant ens ha de permetre veure les diferents seleccions catalanes competint com tantes altres en campionats d’Europa i del Món.

Fem doncs una crida a la unitat d’acció dels partits polítics i els polítics catalans , així com de totes les institucions, entitats i persones del país perquè sabem que només des d’aquesta unitat podrem avançar per guanyar el reconeixement internacional.

Junts l’acabarem portant!

PLATAFORMA PROSELECCIONS ESPORTIVES CATALANES