04.09.07

Roche, decebut amb el vet del Catalunya-EEUU

“Un pas enrere en les nostres relacions”

La Federació Catalana de Futbol s’ha pronunciat aquest migdia, després de la decisió de la Reial Federació Espanyola de Futbol de prohibir el Catalunya-Estats Units previst pel 14 d’octubre. El seu president, Jordi Roche, s’ha mostrat “profundament decebut” i ha dit que “Villar s’ha equivocat. Això suposa un clar pas enrere en les relacions amb la Federacó Espanyola. No entenem aquesta decisió de limitar els partits de la nostra Selecció només a les dates nadalenques, quan ja hi ha hagut precedents darrerament on hem jugat més d’un partit en un mateix any”. En aquest sentit, el president s’ha mostrat partidari de promoure dins de la RFEF un nou protocol més flexible per regular els partits internacionals de la Selecció Catalana.
Roche ha avançat que aquest mateix dimarts faran arribar una carta al president de l’espanyola, Ángel María Villar, demanat-li que la seva junta faci marxa enrere i permeti la disputa del partit contra els EEUU: “esperem que reconsiderin la seva decisió, volem que entenguin que tenim dret a jugar i que això no els suposa cap greuge. En cas contrari, si no ho aconseguim amb diàleg, podríem recórrer a instàncies superiors, al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport”. El president de la Federació Catalana s’ha mostrat especialment sorprés per la decisió de la junta de Villar, perquè “fa uns mesos vam dinar plegats i no ens va plantejar cap problema per celebrar aquest partit en les dates previstes”.

Ara, en la lluita per intentar aconseguir que la RFEF reconsideri la seva postura, espera que els representants catalans a la junta d’aquest organisme (Joan Gaspart i Joan Laporta es van absentar en la votació de dilluns a Madrid), així com el Consejo Superior de Deportes i el Govern de la Generalitat, facin costat a la seva petició.

El seleccionador català Pere Gratacós, també present en la roda de premsa celebrada avui a Barcelona, s’ha mostrat també molt decebut: “vam aconseguir pujar d’un a dos partits internacionals l’any, i ara ens treuen el 50%. És realment decebedor”. Gratacós ha explicat que ja havia contactat amb alguns jugadors que havien d’entrar a la seva llista de convocats, i que tots estaven il·lusionats amb aquest enfrontament. A la compareixença també hi han assitit Ricard Campoy i Joan Castells, vicepresidents primer i segon de la FCF.

Llegeix el comunicat oficial de la Federació Catalana de Futbol.