04.09.07

La Federació Espanyola prohibeix el Catalunya-EEUU

Decisió sense arguments de pes

La Federació Espanyola de Futbol que presideix Ángel María Villar ha decidit vetar el partit amistòs que havia d’enfrontar les seleccions de Catalunya i els Estats Units el pròxim 14 d’octubre a l’Olímpic Lluís Companys de Barcelona. El partit coincideix amb una data FIFA i, per això, en el moment de pactar l’enfrontament amb la federació nord-americana, la Federació Catalana de Futbol ja va supeditar la disputa del mateix al permís en última instància de la Federació Espanyola. Un permís que ara ha estat denegat.
Aquest dilluns el màxim organisme del futbol estatal ha comunicat a la federació que dirigeix Jordi Roche que no autoritza aquest partit, argumentant que “només permet un partit de seleccions per temporada i sempre per dates nadalenques”. Un argument poc justificat, tenint en compte que les últimes temporades aquesta norma no ha estat aplicada: l’any 2002, Catalunya va jugar contra el Brasil el 18 de maig i contra la Xina el 28 de desembre. Dos anys més tard, el 2004, Catalunya tornava a rebre el Brasil el 25 de maig, i el 29 de desembre rebia l’Argentina. I l’any passat, el 2006, la Selecció Catalana s’enfrontava a Costa Rica el 28 de maig, i posteriorment jugava contra Euskadi el 18 d’octubre, coincidint també amb una data FIFA. Així doncs, l’argument al qual s’agafa ara la Federació Espanyola per prohibir el Catalunya-EEUU sembla, si més no, poc coherent.

Aquest migdia, tant Jordi Roche com el seleccionador nacional Pere Gratacós, valoraran aquesta decisió en una roda de premsa a la seu de la Federació.

Més informació a la web de la Federació Catalana de Futbol i per veure el comunicat oficial de la FCF cliqueu aquí