29.08.07

Els Dragons no van poder amb el favorit

Subcampions de la Carnegie Cup

Els Catalans Dragons, l’equip de Rugbi a XIII de la Catalunya Nord, no va poder trencar els pronòstics i va caure per 8 a 30 en la final de la Carnegie Cup, davant el Saint Helens. El club anglès sortia com a teòric favorit i no va donar gaires opcions als catalans, que malgrat la derrota, van deixar una molt bona imatge. I més encara, tenint en compte que aquesta és tot just la seva segona temporada a la Superlliga Anglesa. Per tant, el sol fet d’haver arribat a la gran final es pot considerar un gran èxit.
La final es va disputar a l’espectacular nou estadi de Wembley, davant de 80.000 espectadors, 4.000 dels quals eren seguidors dels Dragons, desplaçats des de Perpinyà per l’ocasió. A la llotja també hi va haver representació de l’Associació Catalana de Rugbi Lliga i representació del Govern de la Generalitat, amb el Secretari General de Vicepresidència, Rafel Niubó, i el Director General de Projecció Exterior d’Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate. Prèviament a l’inici de la final es va poder sentir l’himne de Els Segadors, que l’equip dels Dragons ha adoptat com a propi, interpretat per l’orquestra de la Reina d’Anglaterra.

Ara, l’equip català està centrat en planificar la pròxima temporada i en acabar la lliga en la millor posició possible. Resten tres jornades i ocupen la desena posició. Si la conserven, milloraran significativament la classificació de l’any passat: en el seu primer any, el 2006, van acabar cuers.