29.08.07

Catalunya encapçala el Mundial de curses de muntanya

Compte enrere pel títol mundial

A falta de només dues proves pel final del Mundial de Curses de Muntanya, les Buff Skyrunner, la selecció catalana encapçala la classificació i és la gran cadidata per revalidar el títol assolit l’any passat. El passat cap de setmana es va disputar l’avantpenúltima prova a Malàisia, la Kinabalu International Climbathlon, i els atletes catalans en van ser els grans dominadors.
Dissabte es va disputar la prova femenina i la victòria va ser per a la catalana Mònica Ardid, seguida de la també catalana Anna Serra. A la general, que encara domina clarament l’escocesa Angela Mudge, Ardid és quarta i Serra setena.

Diumenge, els resultats es van repetir en categoria masculina. Kilian Jornet va ser el vencedor d’una cursa força exigent, tant pel traçat com per l’elevada emperatura. Per darrere seu va entrar Agustí Roc i tercer va ser l’italià Fulvio Dapit. A la general del Mundial, Tòfol Castanyer i Agustí Roc són primer i segon, seguits del madrileny Raúl García. Kilian Jornet i Jessed Hernández són 8è i 9è, respectivament; Marc Solà és 14è, Adolf Aguiló 17è, Xavier Cadena 25è i Jordi Sánchez 51è.

Resten només dues proves: el pròxim 2 de setembre al Japó i el 23 de setembre a Euskadi.