11.08.07

Els ‘Dragons Catalans’ a la final de Wembley

El proper 25 d’agost contra el Saint Helens

Desprès d’una primera temporada difícil, els Catalans Dragons han aconseguit tota una fita en classificar-se per a la final de la “Carnegie Cup” (antiga Copa d’Anglaterra), desprès d’imposar-se en semifinals al Wigan Warriors per 34 a 27. La final es jugarà dissabte 25 d’agost al mític estadi londinenc de Wembley, davant més de 80.000 espectadors, amb la presència de la reina d’Anglaterra, i retransmès per televisió a tot el món per a 340 milions d’espectadors.

L’adversari serà el Saint Helens, campió del món dels clubs i de la lliga 2006, i actual líder de la Super League. El passat 11 d’agost, en la 23ena jornada de la Super League, tots dos equips van jugar una final anticipada a Perpinyà i els nordcatalans es van imposar per un contundent 21 a 0.
Els Catalans Dragons podrien esdevenir el primer club no anglès a guanyar la competició. Cal recordar que l’himne que els representa és Els Segadors, els seus colors són els de la senyera, el crit de guerra del públic és ‘’catalans, catalans’’ i sens dubte, el dia 25, serà una ocasió immillorable de representar Catalunya a la resta del món.

Breu història:

El rugbi XIII va nèixer d’una escisió del rugbi a finals del segle XIX al nord d’Anglaterra. Es juga amb 13 jugadors, té regles diferents al rugbi XV i també institucions i federacions pròpies. És un dels esports principals a Anglaterra, Austràlia i Nova Zelanda. Va ser introduït a França als anys 30 pel nord-català Joan Galia i ràpidament va arrelar a la Catalunya Nord. L’any 2000, Bernat Guasch, un empresari de Perpinyà, va proposar la unió dels dos grans clubs rossellonesos, l’històric XIII Català i el Sant Esteve. D’aquí va nèixer la Unió Tretzista Catalana (UTC), amb la idea de participar a la Super League, la màxima competició d’aquest esport a Europa. El 2006 entra a la competició amb el nom de Catalans Dragons, i fitxa un dels millors jugadors del món, el neozelandès Stacey Jones.

Per a més informació:

En català : www.rugbylliga.cat
En francès : www.catalansdragons.com
En anglès: www.superleague.co.uk