17.07.07

Xavier Vinyals, President de la Plataforma : La revolució tranquil·la

La revolució tranquil·la
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
17/07/2007
La revolució tranquil·la
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
17/07/2007
Hi ha molts campionats d’Europa i del Món, molts més dels que ens imaginem, que passen desapercebuts pel gran públic. L’oferta esportiva és avui dia tan gran, que si ja costa als adolescents i joves decidir-se per un esport, més difícil és encara poder seguir tot allò que passa en el món de l’esport de competició.

Però els catalans, especialment els seguidors, dins d’aquest maremàgnum d’activitats, tenim una guia fàcil de seguir que poc a poc va tenint més acceptació: la dels esports on hi participem com a tals, és a dir, sense camuflatges. La dels esports on podem sentir resums com “… la selecció catalana ha quedat finalment campiona del món …” enlloc de “… la selecció espanyola, formada en un 80% per catalans, ha començat la seva preparació …”. És evident que l’interès que desperta una notícia o l’altra és ben diferent. En el món on vivim, on és difícil saber exactament què et prens quan menges o a qui fas ric quan compres, tots agraïm poder tenir accés a sensacions autèntiques i poder veure les coses tan clares com són i com se senten. Tothom coneix quin gran valor afegit tenen els jugadors de la pedrera de qualsevol equip, i de la mateixa manera les seleccions pròpies de tots els esports. Un valor que va molt més enllà dels resultats.

Malgrat els entrebancs que patim com a país, no som tan petits ni tenim tan poc a dir com altres voldrien. Esportivament, acabem de fer un tercer lloc a l’Europeu de twirling i un sisè a la Copa del món de futbol sala, celebrada a Rússia, després d’haver guanyat a la mateixa Espanya; venim de guanyar un mundial de taekwondo per equips, disputat a Anglaterra, després de vèncer la pròpia Corea; a Itàlia hem donat les primeres passes per revalidar el mundial de curses de muntanya; aquest estiu participarem a l’Europeu de raquetbol, amb un català situat com a primer del rànquing europeu, i el proper setembre serem a l’Argentina per disputar el Campionat del món de futbol sala. A l’octubre participarem al mundial de corfbol amb serioses opcions d’estar entre les 5 primeres seleccions del món i també a l’octubre participarem a la Copa Amèrica d’hoquei sobre patins, com a primer pas per tornar a la competició oficial internacional. En totes aquestes competicions, el denominador comú és que la selecció inscrita és la catalana, directament, sense disfresses. Aquests, i el pitch & putt i l’icestock, són, ara per ara, els nostres esports a seguir. Des d’aquí, el meu sincer agraïment als presidents i juntes de les respectives federacions catalanes, perquè ells són el motor d’aquesta tranquil·la revolució de l’esport català.

I és que, què hi ha de nou en l’esport català que no sigui l’aparició en escena de noves seleccions catalanes reconegudes internacionalment? Des de la Plataforma no dubtem que aquest és el camí a seguir i us animem a jugar-hi.

A totes i a tots, molt bon estiu!