17.07.07

Xavi Coral, periodista de Tv3: Per què no?

Per què no?
Xavi Coral, periodista de Tv3
17/07/2007
Per què no?
Xavi Coral, periodista de Tv3
17/07/2007
A Catalunya tenim literatura pròpia però podríem passar amb la literatura castellana, per exemple. Tenim un ball propi però podríem passar amb el hip-hop que vé dels Estats Units, per exemple. Tenim cuina pròpia però també podríem passar amb els deliciosos tajins marroquins, per exemple. I així amb tantes i tantes altres coses. Podríem no tenir cap senyal d’identitat i adoptar-ne qualsevol dels que ténen els paisos del món i que funcionen perfectament. Però resulta que tenim la nostra literatura, el nostre ball, la nostra cuina i els nostres senyals d’identitat. És el què ens dóna personalitat i sentit de pertinença. I llavors per què no tenim seleccions catalanes? En aquest cas resulta que hem de passar forçosament amb la selecció espanyola.

L’esport també és un senyal d’identitat i llavors, per què hem de renunciar a tenir la nostra pròpia selecció? No ho acabo d’entendre. Hauríem de tenir-hi dret, com ténen tants altres països, fins i tot sense estat, en altres llocs del món. Jo us puc parlar, amb coneixement de causa, del hockey herba. Sóc vicepresident de l’Atlètic Terrassa Hockey Club. Fa uns dies vem guanyar la Lliga de Divisió d’Honor per quarta vegada consecutiva. El nostre club fa molts anys que nodreix la selecció espanyola on sempre hi ha, com a mínim, el 75 per cent de jugadors catalans. Per què els nostres jugadors, que són altament competitius, no poden jugar tornejos oficials amb la selecció catalana? Sense obligacions. Deixant que cada esportista pogués escollir la selecció que volgués defensar així com cada espectador escull la selecció que vol animar. Tothom hauria de poder decidir amb normalitat i en funció del seu cor, els colors que són els seus. Però com en tantes altres coses potser és que no som un país normal.