12.07.07

Villaecija i Lorente carreguen contra la Federació Espanyola de Natació

Es plantegen renunciar als JJOO de Pequín 2008

Erika Villaecija, quarta classificada en 1500 i 800 lliures al Mundial de Melbourne, i Eduard Lorente, campió d’Europa de 50 metres lliures, podrien negar-se a competir als propers Jocs Olímpics de Pequín 2008 per discrepàncies amb la Federació Espanyola de Natació.
Joan Fortuny, entrenador de tots dos nedadors, assegura que té ”seriosos dubtes sobre la seva participació degut a tot el que ens està perjudicant la Federació Espanyola”.
Villaecija i Lorente van oferir ahir una roda de premsa al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) per denunciar la seva situació propiciada, segons expliquen, per la negativa a abandonar a Joan Fortuny. El seu entrenador va ser acomiadat al maig passat, i els va ser imposat un altre pels més alts càrrecs dels estaments federatius. Cal recordar que Fortuny és el seu tècnic de confiança (porta 6 anys entrenant a l’Erika i 4 a l’Edu).

Villaecija, amb llàgrimes als ulls i visiblement emocionada diu sentir ”un tracte constantment fred per part de la Federació Espanyola” i va demanar que se’ls retiri la sanció (6.000 euros a ella i 4.500 a ell) per no portar els banyadors oficials en l’últim mundial disputat a Melbourne. La catalana es va defensar dient que ”els banyadors són la nostra eina de treball. Turbo ens els feia a mida i Speedo no. A banda, al sortir de l’aigua sempre vestim l’equipació oficial”.

Tant l’Erika com l’Eduard Lorente van mostrar el seu malestar amb la Federació Espanyola de Natació pel fet que el seu entrenador no hagi estat convocat a la concentració de l’equip espanyol la propera setmana a Palma.