09.07.07

Angola guanya a Catalunya en handbol femení

Les baixes impedeixen reeditar la victòria de 2005

Les seleccions nacionals femenines d’handbol de Catalunya i Angola es van veure les cares en un doble enfrontament disputat dissabte a Cerdanyola i diumenge a Sant Esteve Sesrovires. Les absències de peces clau degut a la convocatòria de la selecció espanyola van impedir que l’equip català, que va comptar amb algunes jugadores cadet, pogués oferir el seu autèntic potencial. Davant Angola (8 vegades campiona dels jocs africans i una de les primeres potències mundials de l’handbol femení) Catalunya va perdre dissabte 21 a 36 i diumenge 13 a 47.
El resultat posa de manifest indiscutiblement l’enorme talent del combinat rival a qui ara fa dos anys la nostra selecció va derrotar d’un gol a l’Alt Ebre. La corpulència d’Angola, sumat a la seva bona defensa i qualitat traçant jugades d’atac van fer molt difícil el treball de les nostres jugadores.

Abans del partit es va presentar al Parc Esportiu Guiera de Cerdanyola del Vallès el ”Pla de millora de l’handbol femení”. L’acte presidit, entre d’altres, per la secretària general de l’esport Anna Pruna i el president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomàs Moral, va detallar-ne les línies mestra. A banda de la major promoció de l’handbol femení, es va destacar la importància de la seva tecnificació i es va explicar que la meta del pla és potenciar la selecció catalana absoluta femenina. Les propostes de millora, en acte sentit, reflexen, per exemple, la poca progressió que hi ha de l’esport entre les diferents edats i la manca de fonaments en algunes jugadores. També es va remarcar la falta d’equips femenins en molts clubs i la voluntat d’integrar el sentiment de l’handbol femení a les escoles. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes va ser representada pel vicepresident de l’entitat Sergi Blàzquez que posteriorment va presenciar el partit des de la llotja.