02.07.07

: Xifres

Xifres
02/07/2007
Xifres
02/07/2007
Les enquestes del CIS, el Centre d’Investigacions Sociològiques, són prou serioses perquè ningú posi en dubte les seves conclusions. En l’últim estudi publicat per aquest organisme sobre les preferències dels espanyols en el món del futbol hi ha uns resultats que, més enllà de sorprendre’m, confirmen la meva tesi. La selecció espanyola, guanyi o perdi, representa només una part de la societat. L’altra part, no ens hi sentim en cap cas identificats. Anem al gra. A la pregunta de l’enquesta del CIS “Per quin equip sent més simpatia?” només un 0’3% respon “Espanya” en primera opció. Però això no és tot. En la segona qüestió: ” Fins a quin punt t’interessen els partits de la selecció espanyola?” un 25’4 % diu que li interessen poc i un 23’8 gens. És a dir, que sumant les dues opcions, al 49’2 % li és indiferent el que faci la selecció espanyola de futbol. Però el que trobo més significatiu de tot plegat, és que hi ha un 13 % de ciutadans i ciutadanes de l’estat que asseguren no sentir-se en absolut representats per l’equip de Luis Aragonés. Aleshores, perquè s’intenta imposar un sentiment a tota una ciutadania? Estableixen normes i sancions per obligar els jugadors catalans a no fallar a les crides dels combinats espanyols i ens trobem esportistes resignats a anar-hi, però que no perden l’oportunitat de demostrar igualment l’alta qualitat que tenen. Espanya, en hoquei patins, per exemple, s’ha proclamat de nou campiona del món i sabeu quants jugadors eren d’aquí? Doncs sí, el 100 %. Des de l’Europeu de Wimmis de l’any 2000, quan l’asturià Toni Sánchez va formar part de l’equip que va guanyar el títol en aquella ciutat suïssa, totes les convocatòries posteriors de la selecció espanyola han estat formades íntegrament per jugadors i tècnics catalans. De fet, en vuit dels tretze Mundials que la selecció espanyola ha guanyat en la seva història, s’ha donat aquesta situació, que posa de manifest el potencial de l’hoquei patins català. Queda prou clar. Fins i tot les xifres ens donen la raó!