22.06.07

Euskadi reclama el seu reconeixement a Veneçuela

Partit lluny de casa després de set dècades

“Somos una nación. Oficialidad”. Amb aquest lema han saltat al camp els jugadors de la selecció d’Euskadi aquest dijous, en un amistòs jugat contra Veneçuela a la ciutat de San Cristóbal. L’equip dirigit per Mikel Etxarri i José Ángel Iríbar, amb homes com el porter de l’Espanyol Gorka, el lateral del València Del Horno i el jugador de l’Athletic Etxeberria, s’ha imposat per 3 a 4. Precisament, Etxeberria, en dues ocasions, i els seus companys Aduriz i Gabilondo, han estat els autors dels gols.
La selecció d’Euskadi va ser fundada l’any 1915, i des de fa 69 anys no jugava fora del País Basc. Durant la Guerra Civil espanyola va jugar com a convidada la Lliga Mexicana, i la va guanyar, amb 13 victòries, un empat i una derrota. L’any 1938 va jugar un amistòs contra Cuba a La Havana i des d’aleshores no jugava lluny de casa seva. Sens dubte, aquest partit ha estat una passa endavant de la selecció d’Euskadi cap al seu reconeixement. Com a mínim, per l’important ressó mediàtic que ha suposat.