21.06.07

La Selecció Catalana de patinatge de velocitat arriba a Xile

Després de 24 hores de viatge la selecció catalana de patinatge de velocitat ha arribat a Santiago de Xile. A l’aeroport de la capital xilena, la comitiva catalana ha estat rebuda per Guillermo Mora President del Comitè de Velocitat de la Federación Chilena de Hockey y Patín, acompanyat per la secretaria del Comitè, Carmen Gloria.
Un minibús els ha dut al cèntric Hotel Gran Palace on conviuran aquests dies amb la resta de delegacions de la Confederació Sudamericana del Patí.

La COPA CONO SUR és una de les competecions oficials més importants de sudamèrica. Enguany les seleccions que hi prendran part són: XILE, BRASIL, COLÒMBIA, VENEÇUELA, EQUADOR i CATALUNYA i 19 clubs xilens: ESCUELA NACIONAL, COLO-COLO, LA PINTANA, QUINTA NORMAL RENCA, PARQUE O’HIGGINS, SAN JOAQUIN, RUEDAS DE FUEGO, SAN RAMON, DIEGO PORTALES, ROCKET ROLLER USACH, UNIVERSITAT DE CHILE, HUECHURABA, PINTANA SOBRE RUEDAS, VELOTEKNICA, SOL NACIENTE, LAS CONDES, i LEONES ROJOS.

L’entrenament previst per avui ha estat ajornat per causes metereològiques. Ha plogut i ha nevat durant gran part del dia. La temperatura de Santiago és molt baixa ( durant el dia -2º i a la nit entre -5 i 10º). La selecció de CATALUNYA ha sortit a passejar pels voltants de l’Hotel. Els nostres patinadors, han rebut el suport d’altres esportistes i de gent que els ha aturat pel carrer. Segons Jaume Uyà “ aquí coneixen molt bé el nostre cas i entenen la legitíma aspiració que tenim com a catalans de participar amb veu pròpia al món”.