20.06.07

La Selecció Catalana de futsal ja és a casa

6a posició i victòria contra Espanya

La selecció catalana de futbol sala ha aterrat aquest matí a l’aeroport de Barcelona, procedent de Moscou, després de la seva recent participació a la Copa del Món de FUTSAL. A la rebuda hi han assistit Ignasi Doñate, Director General de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes de la Generalitat, Jordi Eduardo, en representació de la Secretaria General de l’Esport, i Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.
La selecció que dirigeix Juan Antonio Fernández s’ha convertit en aquest torneig en la primera que disputa un partit oficial contra una seleció espanyola. Va ser el passat 11 de juny, al partit inaugural, i la nostra selecció es va imposar per 5 gols a 3. El tècnic català admetia aquest matí l’emoció que va rodejar aquell partit i tot el torneig en general: “quan surts de Catalunya i pots representar el teu país oficialment, et sents un privilegiat, sents que estàs fent una de les coses més importants de la teva vida”. Fernández, a més, destacava la normalitat amb què s’ha vist a Rússia la presència de la selecció catalana: “els mitjans de comunicació s’han interessat molt per la nostra realitat i han parlat d’un fet comparable a la presència d’Escòcia i Gal·les en altres esports; és a dir, completament normal. Entenen que un país amb govern, institucions i federacions pròpies té dret a tenir la seva selecció”.

Catalunya ha acabat el torneig en una meritòria sisena posició, un lloc que el seleccionador català considera “molt positiu, perquè ens serveix per preparar el Mundial de la pròxima tardor a l’Argentina. Tot i que la majoria dels nostres jugadors debutaven en un esdeveniment internacional, han donat una molt bona imatge. Som optimistes”. El Mundial de FUTSAL, que organitza l’Associació Mundial, tindrà lloc a l’Argentina entre el 31 d’agost i el 10 de setembre. Catalunya competirà dins del Grup B amb Paraguai, Equador i Itàlia.