20.06.07

Catalunya debuta oficialment en patinatge de velocitat

La selecció catalana de patinatge de velocitat ha marxat avui cap a Santiago de Xile per participar en la COPA CONO SUR, una competició de caire oficial organitzada conjuntament per la Federació de Xile i la Confederació Sudamericana.
La competició tindrà lloc del 22 al 24 de juny al “Estadio Nacional” de Santiago de Xile i comptarà amb la presència de corredors de gran nivell vinguts de l’Equador, de Veneçuela, de Colòmbia, de Brasil, d’arreu de Xile, i també de Catalunya.

Després de la primera presa de contacte de la selecció catalana en el trofeu internacional de Mar del Plata el febrer passat, ara és l’hora de prendre part en la primera competició de caire oficial d’aquesta modalitat en terres sudamericanes.

Jaume Uyà, cap de l’expedició catalana, s’ha mostrat molt satisfet per participar en aquesta competició “ per a la Federació Catalana suposa un pas endavant en la normalització de la presència del patinatge de velocitat català en les competicions sudamericanes.” Així mateix ha tingut paraules d’agraiment per als patinadors/es de la selecció “ el patinatge de velocitat no és professional a Catalunya i anem a competir amb els millors i serà molt difícil obtenir una medalla. Per això dono les gràcies als esportistes que han vingut. Malgrat tenir el llistó bastant alt, encaren el campionat amb molta il.lusió .”