11.06.07

Catalunya venç per primer cop Espanya en futbol sala en competició oficial

Victòria històrica contra Espanya

La selecció catalana de futbol sala ha debutat amb victòria sobre Espanya (5-3) a la Copa del Món que es disputa a Yakutsk, a la Sibèria Oriental (Rússia). És la primera edició d’aquest torneig, que organitza la Associació Mundial de Futbol Sala (AMFS), un organisme que reconeix Catalunya com a membre permanent de ple dret.

Ha estat el partit inaugural del torneig i després de la cerimònia inaugural al Pavelló dels 50 Anys de la Victòria, s’ha pogut veure Catalunya i Espanya desfilant juntes. Han portat les seves respectives banderes i han escoltat els seus himnes. Aquí s’ha produït un fet anecdòtic: l’organització ha fet sonar Els Segadors i posteriorment l’himne d’Anglaterra, el God Save the Queen, enlloc de l’espanyol. Per això, els jugadors espanyols no han volgut començar a jugar fins que no ha sonat el seu himne.

Ha estat un partit complicat per Catalunya, on ha calgut remuntar un marcador advers. S’ha arribat al descans amb empat a zero, però al segon temps, la selecció espanyola s’ha avançat 1 a 3. Catalunya, però, ha tingut un home decisiu, Xavi Sánchez, que ha fet els cinc gols de la nostra selecció i que ha ha estat l’artífex de la remuntada.

Catalunya està enquadrada al grup D d’aquesta Copa del Món, amb Espanya i l’Argentina. Demà, precisament, els homes de Juan Antonio Fernández s’enfronten al combinat argentí. El primer classificat de cadascun dels quatre grups, disputarà les semifinals el pròxim dia 17 de juny.