05.06.07

Presentació oficial del II Dia de les Seleccions Catalanes

Aquest dimarts s’han dut a terme dues rodes de premsa de presentació del II Dia de les Seleccions Catalanes. La primera s’ha celebrat a Barcelona i la segona a Reus, la ciutat que acollirà l’esdeveniment aquest 2007, els pròxims 8, 9 i 10 de juny.
A Barcelona hi han assistit el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, el Director General de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate i també el seleccionador català de futbol absolut, Pere Gratacós. Doñate ha reiterat “la posició del Govern de donar suport a la lluita pel reconeixement de les nostres seleccions” i ho ha definit com un “repte nacional per Catalunya”. També ha celebrat que aquestes jornades hagin crescut respecte l’any passat i ha manifestat ple suport a aquesta diada. Per la seva banda, Xavier Vinyals president de la Plataforma, confia que “aquest 2007 superarem àmpliament les 26.000 persones que es van reunir a Vic l’any passat” i ha destacat el fet que s’hagi passat de 750 a 1.100 esportistes participants i de 14 a 24 federacions implicades. Finalment, Pere Gratacós ha fet referència a un dels plats estrella que s’hi podrà veure, el partit de futbol de veterans entre Catalunya i Euskadi. Segons el seleccionador català absolut “les dues sel€eccions portaran dos equips potents i veurem, segur, un bon espectacle”.

Posteriorment, a Reus, a banda de Xavier Vinyals han comparegut davant els mitjans de comunicació la primera tinent d’alcalde de la ciutat Empar Pont, el regidor d’esports Àngel Cortadellas i el seleccionador català d’hoquei patins Jordi Camps. Per Empar Pont “cal fer polítiques nacionals per tal que la ciutadania respongui. Aquest serà un dia per impulsar l’esport de base, treballar l’esport professional i fer avançar les seleccions”. I per la seva banda, Cortadellas, també es mostra il·lusionat amb aquestes jornades: “volem que sigui una festa major de l’esport català”.

Podeu consultar horaris i ampliar informació al voltant del Dia de les Seleccions al web www.diadelesseleccions.cat