28.05.07

Xavier Vinyals, President de la Plataforma : Dia de les Seleccions Catalanes a Reus

Dia de les Seleccions Catalanes a Reus
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
28/05/2007
Dia de les Seleccions Catalanes a Reus
Xavier Vinyals, President de la Plataforma
28/05/2007
Des que l’any 1987 es va reprendre la reivindicació per un Comitè Olímpic Català i per al reconeixement de les seleccions catalanes, i fins a la data d’avui, mai no s’havia organitzat res més important i alhora normal sobre aquest tema que aquest II Dia de les Seleccions Catalanes que tindrà lloc a Reus entre el 8 i el 10 de juny.

Res més important perquè reuneix la participació de moltes federacions catalanes i de les seves seleccions fins a sumar un total de més de 1.100 esportistes en un conjunt de partits i exhibicions que duren més d’un dia; i res més normal perquè es fa en una ciutat com Reus, una ciutat gran, amb el suport i la col·laboració plena del seu ajuntament i amb el suport lògic i decidit del propi govern del país a través de la seva Secretaria General de l’Esport, un fet que només en la primera edició del Dia de les Seleccions s’havia produït. I res més normal també, perquè la primera emissora de ràdio del país en farà un programa en directe. Normalitat perquè no es reivindica sinó que es mostra, s’ensenya i s’exhibeix allò que ja tenim, com són seleccions esportives d’alguns esports, és a dir, esportistes que a data d’avui i de forma habitual, es preparen, s’entrenen i juguen defensant els colors de la selecció del seu país, Catalunya.

Reus serà una festa esportiva, a Reus hi veurem jugar seleccions catalanes, oficials i reconegudes, contra rivals com Bèlgica, Còrsega, Itàlia i Euskadi, però a Reus també participarem d’activitats esportives com el Pitch & Putt, les Bitlles, el Corfbol, el Rugbi i molts altres.

Si hem arribat aquí, amb constància i esforç i amb renovat compromís, ben segur que un dia no molt llunyà celebrarem la participació de la nostra selecció als mundials de futbol, bàsquet, atletisme i natació. I serà normal, i serà una festa com la dels dies 8, 9 i 10 de juny a Reus. Us hi espero.