28.05.07

Pere Gratacós: “Xavi i Puyol tornaran molt aviat”

Pere Gratacós
“Xavi i Puyol tornaran molt aviat”
Pere Gratacós valora el pròxim rival de la selecció catalana de futbol Pere Gratacós
“Xavi i Puyol tornaran molt aviat”
Seleccionador català de futbol
Pere Gratacós valora el pròxim rival de la selecció catalana de futbol
28/05/2007

Ja s’ha confirmat un Catalunya-Estats Units pel mes d’octubre. Què suposa aquest partit per a la selecció catalana?
Comportarà un gran ressó per Catalunya al continent americà. Per la nostra selecció és molt important el fet de comercialitzar la marca ‘Catalunya’; promocionar el nostre país i la nostra selecció. La Federació Nord-americana ha mostrat en tot moment una gran disposició per venir a jugar contra nosaltres, s’han mostrat sempre molt interessats i portaran el seu equip més competitiu. És una selecció que està creixent cada cop més, però Catalunya té opcions de guanyar.

I un cop més s’ha buscat una data FIFA per jugar aquest partit.
És una iniciativa que ja vam començar l’any passat contra Euskadi i que volem mantenir pels pròxims partits. És una passa més cap a la normalització.

També tenim pendent un Euskadi-Catalunya. Ja hi ha data?
Aquest partit es jugarà perquè hi ha acord entre les dues federacions, però estem pendents que la Federació Basca de Futbol posi la data definitiva. Nosaltres volíem jugar aquest mes de juny, perquè hauríem disposat dels nostres millors jugadors i hauríem tingut una selecció catalana molt potent. Però no serà al juny i anirem a jugar a Euskadi quan ells ho decideixin.

Hi ha un nom al panorama futbolístc del nostre país que destaca especialment, el de Bojan Krkic. El veurem aviat amb Catalunya?
És un tema que tenim controlat. És un noi d’aquí, nascut a Linyola, parla el català perfectament i és un jugador que està 100% disponible per les nostres convocatòries, tant per les categories inferiors com per l’absoluta. A més, en l’absoluta, tenim algunes mancances en la seva posició, la de davanter centre. No sé si el convocarem pel pròxim partit, però és evident que amb aquesta progressió el cridarem molt aviat.

Vosté ha vist créixer Leo Messi a les categories inferiors del Barça. Krkic pot arribar al seu mateix nivell?
Són molt diferents. Messi és molt més imprevisible i explosiu, i Bojan és molt bo tècnica i tàcticament, però encara li hem de donar temps per veure de què és capaç. Potser un parell d’anys perquè creixi i s’adapti. Si es consolida, serà bo per Catalunya i pel Barça.

I Cesc? L’afició estaria encantada de tornar-lo a veure amb la catalana
En Cesc és un somni. La gent el vol, i tant a ell com al Gerard Piqué els faria molta il.lusió jugar amb nosaltres. En un futur molt proper són els jugadors cridats a substituir els nostres actuals líders.

Puyol i Xavi tornaran a la selecció algun dia?
Estic convençut que sí. I molt aviat.

Els pròxims 8, 9 i 10 de juny Reus acollirà el segon Dia de les Seleccions Catalanes. Festa reivindicativa, o demostració de normalitat?
Les dues coses. D’una banda, reivindicativa perquè és bo que la gent se n’adoni que existim, que existeix la Plataforma, i que cada cop cal més implicació per part de tothom. Però també cal que recordin que hi ha quinze federacions, quinze esports que ja competeixen amb normalitat. Però que amb això no n’hi ha prou, és necessari fer iniciatives com aquesta per implicar la societat.

Què li sembla el fet que s’hi reuneixin més de 1.000 esportistes?
Molt positiu. L’any passat a Vic no n’hi havia tants; aquest any seran 1.100, i l’any vinent suposo que encara serem més. És molt positiu per l’esport català que aquesta iniciativa es consolidi i cada cop aplegui més participants.

Un dels plats forts d’aquesta edició serà el partit de veterans entre Catalunya i Euskadi.Com s’està preparant aquest enfrontament?
És un esdeveniment molt important. Va ser important el Catalunya-Euskadi del passat mes d’octubre, i ara també ho serà aquest partit de veterans. Les dues seleccions reuniran jugadors que fins fa poc encara estaven en actiu, com Guardiola, Sergi, Ferrer o Toni Jiménez a la catalana, i Julen Guerrero i Alkorta a la basca. Serà, un cop més, una bona manera de fer coincidir les dues nacionalitats, com ja van fer els professionals fa alguns mesos. És un altre al•licient perquè la gent es mobilitzi i ens vingui a veure.