28.05.07

Els Estats Units, proper rival de Catalunya

Partit en data FIFA, el 14 d’octubre

La Federació Catalana de Futbol i la Federació Nord-americana han tancat un acord per disputar un amistós la pròxima tardor. El partit es disputarà el 14 d’octubre, en data de competició FIFA, i molt probablement tindrà lloc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Precisament el dia abans d’aquest Catalunya-EEUU, la selecció espanyola haurà jugat a Dinamarca en partit de classificació per l’Eurocopa 2008.
La selecció nord-americana té previstos dos amistosos a Europa al mes d’octubre: el primer, aquest contra Catalunya del dia 14, i el segon, el dia 17 contra Suïssa. El seleccionador Bob Bradley, en declaracions al web de la seva federació (www.ussoccer.net), es mostra entusiasmat. Afirma que són “afortunats de poder jugar amb seleccions europees de nivell com són Catalunya i Suïssa”.

Els EEUU ocupen la posició número 29 del rànquing de la FIFA i és un dels països que ha tingut una major progressió les últimes dècades. El futbol ha passat de ser un esport pràcticament secundari a ocupar un lloc destacat a Nord-Amèrica. La Major League Soccer millora el seu nivell cada temporada i la selecció nacional ha disputat ininterrompudament els cinc últims mundials de futbol (Itàlia, EEUU, França, Corea i Japó i Alemanya).

Ara mateix, Bob Bradley dirigeix un projecte amb jugadors majoritàriament joves i que ja destaquen a les lligues europees. És el cas, per exemple, de DaMarcus Beasley (PSV Eindhoven), Michael Bradley (Heerenveen), Tim Howard (Everton), Oguchi Onyewu (Standard de Lieja) i Kasey Keller (Borussia Moenchengladbach). Landon Donovan, el líder de la selecció, milita actualment als Los Angeles Galaxy.