24.05.07

La Confederació Europea reconeix oficialment la Federació Catalana de Twirling

Twirling, nou esport reconegut

La Conféderation Européene de Twirling Baton (CETB) ha admès oficialment la Federació Catalana de Twirling com a membre a tots els efectes. Fins ara, la federació ja en formava part, però només de forma provisional, i havia de competir sota la bandera i l’himne espanyols. Des d’avui, però, aquesta situació irregular ja s’ha normalitzat, i la selecció catalana podrà competir als tornejos oficials europeus sota la seva pròpia bandera.

Així doncs, al pròxim Campionat d’Europa que es farà a Holanda del 4 al 8 de juliol , la nostra selecció ja hi podrà prendre part com a membre de ple dret, juntament amb els altres països participants: França, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Escòcia, Irlanda, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, Hongria, Suècia i Suïssa.

El twirling baton és un esport cada cop més arrelat a Catalunya, amb un total de 22 clubs. Es practica fonamentalment a les comarques de Lleida i Tarragona, però també existeixen clubs a les comarques de Barcelona i Girona. Es tracta d’un esport on s’executen exercicis de gimnàstica rítmica combinats amb diferents figures amb un o més bastons. Va néixer als Estats Units a començaments de segle XX, a partir de les majorettes de les bandes musicals, i actualment es practica en 57 països del món.