22.05.07

La selecció femenina d’hoquei patins, perd una final trepidant davant Xile

Catalunya subcampiona d’Amèrica

La selecció catalana femenina ha acabat segona de la Copa Amèrica 2007, la primera que ha disputat com a membre oficial de la Confederació Sud-americana de Patinatge. Aquesta passada matinada, les noies de Josep Maria Barberà han caigut a la final per 5 a 4 davant les amfitriones i actuals campiones del món, les xilenes.

El partit ha estat en tot moment molt igualat, però la local Francisca Puertas ha estat determinant, fent els cinc gols de la seva selecció. Les xilenes s’han avançat per 2 a 0, però abans del descans Cristina Barceló i Emma Corominas han empatat. Al segon temps, Xile es tornava a avançar, però Rosa Tamburini i novament Cristina Barceló, posaven per davant les catalanes. I als últims instants ha tornat a aparéixer la gran protagonista, la xilena Puertas, que tota sola capgirava el marcador, i anotava el 5 a 4 definitiu a 40 segons del final.

D’aquí a menys de deu dies, Catalunya i Xile es tornaran a trobar al quadre femení de la IV Tarradellas Cup, que es disputarà a Blanes a partir del 30 de maig. Italia i França completaran l’atractiu cartell d’aquest torneig oficial d la FIRS.

La pròxima edició de la Copa Amèrica tindrà lloc a Colombia l’any 2009.